Telefon: +90 312 963 19 37Mail: [email protected]

Agarta İnşaat

Tarımsal yapılar faaliyetin etkinliğinin arttırılması, üretimde kalitenin sağlanması, bitki, hayvan ve elde edilen ürünler ile çalışan insanlar için uygun çevre, sağlık ve rahatlık koşullarının oluşturulması yönünden modem tarımın en önemli unsurlarını oluşturur.

Kırsal alanda tarımsal faaliyetlerde kullanılmak amacıyla yapılan her türlü yapı ve tesisler bizzat üretimin yapıldığı ortamı oluşturduğu için nitelikli yapılar olmalıdır. Bu yüzden tarımsal yapıların tasarımı diğer yapılara benzemez ve önemli farklılıkları bulunur.

Tarım ile uğraşan kişiler ekonomik yatırımlarla yüksek seviyede verim almak ister. Ekonomik işletmecilik, canlıların fizyolojik, biyolojik ve davranışsal isteklerinin en iyi şekilde karşılandığı yapı ve tesislerde yetiştirilmesiyle mümkün olur.

Tüm gelişmiş ülkelerde yürütülen zirai çalışmalarda olduğu gibi Agarta Danışmanlık olarak hizmet verdiğimiz her türlü proje için multidisipliner ekip yapısı ile çalışmaların yürütülmesi, tarımsal yapıların plan ve projelerinin geliştirilmesini bu konularda uzmanlaşmış kişiler ile yapıyoruz. Agarta Danışmanlık olarak yurt içi ve yurt dışı tüm projelerde iş sağlığı ve güvenliği esaslarına göre hareket ediyoruz. Tarımsal yapıların projelendirilmesi (mimari, statik, elektrik, mekanik, makine yerleşim, ruhsat aşaması) inşası, tadilatı, tamamlanması ve geliştirilmesine (ahır, ağıl, kümes, sera, soğuk hava deposu, meyve sebze kurutma fabrikası, tarımsal depo, ekonomik yatırımlar) katkı sağlıyoruz.

  • Tarımsal yapıların kurulma amacı ve içerisinde yetiştirilecek canlının ya da depolanacak ürünün özellikleri,
  • Yapılacak işlerle ilgili tarımsal faaliyetlerin belirlenmesi için çalışmalar yapılması,
  • Tarımsal yapıların tasarımında bina tipi, planlama sistemi, boyutsal özellikleri, kapasitesi, yapı elemanlarında kullanılan malzemeler, iç taban detay planlaması, iç ortamın iklimsel özellikleri,
  • Söz konusu yapısal tasarım ile ilgili faktörler; canlıların sağlık koşulları, üretimin miktar ve kalitesi, hijyenik koşullara uygunluğu, ürün kayıpları, iş gücü, mekanizasyon gereksinimleri, üretim maliyetleri ve tarımsal işletmelerde yapılara yapılacak yatırım miktarı gibi konuları göz önünde bulundururuz.

    Bahadır DOĞRUSÖZ
    İnşaat Yüksek Mühendisi